Ορυκτος Πλουτος & Χρεοκοπια

Posted by

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Ορυκτος Πλουτος & Χρεοκοπια

Πολλά έχουν γραφεί για αυτό το θέμα. Διαβάζοντας πολλές εκδόσεις, σκέφτηκα να ενημερώσω συνοπτικά τους αναγνώστες, για τον ορυκτό πλούτο της χρεοκοπημένης αυτής χώρας.

Οι δοσίλογοι πολιτικοί μας αν και γνώριζαν προ πολλών ετών την ύπαρξη των κοιτασμάτων του ορυκτού πλούτου στο Ελληνικό υπέδαφος, αλλά και στον…

Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, σιωπούσαν, και το κρατούσαν απόρρητο μυστικό από τον Ελληνικό Λαό, εκτελώντας εντολές των ξένων αρπακτικών της παγκόσμιας δικτατορίας & Διακυβέρνησης. Γιαυτό μέχρι σήμερα αδιαφορούν
να χαράξουν και οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. και έτσι να εξασφαλίσουν τα Ελληνικά κοιτάσματα πλούτου για το λαό μας. Οι εφιάλτες και δοσίλογοι πολιτικοί, θα σπεύσουν να οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. ευθύς ως διαταχθούν από τα αρμόδια όργανα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μέσω των Αμερικανών. Μέχρι τότε τα Ελληνικά κοιτάσματα θα παραμένουν ξέφραγο αμπέλι.

Εάν οι εφιάλτες πολιτικοί είχαν τολμήσει να εκμεταλλευθούν αυτό το φυσικό πλούτο που μας χάρισε ο Θεός, σήμερα δεν θα είχαμε καταλήξει σε αυτό το έσχατο σημείο ένδειας και διεθνούς ανυποληψίας, και ο Λαός μας δεν θα υπέφερε από φτώχεια, άστεγος και πεινασμένος, να ζει με τα συσσίτια ελεημοσύνης, και να γίνεται καταγέλαστος ακόμη και από τεταρτοκοσμικές χώρες. Αλλά από προδότες πολιτικούς είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος κάτι καλό;;;

O ΓΑΠ τότε που ήταν Πρωθυπουργός δήλωσε, «Πετρέλαια δεν υπάρχουν.» για να παραπλανήσει το Λαό. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν είναι Ελληνικές. Οι πολιτικοί μας εκπαιδεύτηκαν σε ξένα κέντρα για να εξυπηρετούν τη παγκόσμια διακυβέρνηση. Τα wikileaks μιλούν για πράκτορες πολιτικούς, μεγαλοεκδότες, και δημοσιογράφους.

Όλα όσα βλέπετε να γίνονται σήμερα στη πατρίδα μας, γίνονται για τους ενεργειακούς πόρους. Η Ελλάς θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος ενεργειακός πόλος για την Ευρώπη, και ο τρίτος πόλος παγκοσμίως παραγωγής πετρελαίου. Οι δοσίλογοι πολιτικοί εκτελούσαν προγράμματα χρεοκοπίας της Ελλάδος, για να μπορέσουν τα ξένα αρπακτικά να αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. Για να βγούμε από τη χρεοκοπία και τη φτώχεια, εκείνο που χρειάζεται είναι οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι ανίκανοι και εφιάλτες πολιτικοί με τις ανάδοχες πετρελα’ι’κές εταιρίες για την εξόρυξη υγρών και στερεών ορυκτών, να είναι επωφελείς για το Ελληνικό Δημόσιο. Η πτώχευση των Λαών της Γης είναι σχεδιασμένη , για να έλθει και να επικρατήσει ανεμπόδιστα η παγκόσμια Δικτατορία.

Τα wikileaks αποκαλύπτουν μεγάλο σκάνδαλο για τα πετρέλαια στις Ελληνικές θάλασσες. Οι δοσίλογοι πολιτικοί έλεγαν συνεχώς ψέματα στον Ελληνικό Λαό, και τον άφηναν απληροφόρητο. Τώρα που η αλήθεια απεκαλύφθη, και η Ελλάς έφθασε στη χρεοκοπία, θυμήθηκαν δειλά-δειλά, με την άδεια των μεγάλων αφεντικών, να προχωρούν σε δηλώσεις για την ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων πλούτου, ενώ μας είχαν κοιμίσει με το μύθο της «ψωροκώσταινας», έτσι ονομάτιζαν τη πατρίδα μας, για να κοιμούνται οι προδότες ήσυχοι.

Η ύπαρξη του ορυκτού μας πλούτου, είναι από αυτά τα γεγονότα που ανατριχιάζεις διαβάζοντας, έστω και αν ένα ποσοστό είναι αληθινό. Διαβάζοντας τα ενημερωτικά βιβλία ανακαλύπτουμε τα εξής. Οι προδότες πολιτικοί έβαλαν βαριά φορολογία στη Βιομηχανία μας ώστε να αναγκαστεί να μεταναστεύσει στις γειτονικές χώρες, για φτηνό εργατικό δυναμικό, κλείνοντας τα εδώ εργοστάσια. Εκτός από τον υγρό ορυκτό πλούτο(πετρέλαια), υπάρχει και ο στερεός
ορυκτός πλούτος. Ενδεικτικώς αναφέρουμε. Το κλείσιμο των μεταλλείων Σκαλιστήρη στην Εύβοια. Η εταιρεία τότε
εξήγαγε μεταλλεύματα σε 150 χώρες ανά τον κόσμο. Η Εύβοια είναι γεμάτη μεταλλεύματα και κυρίως βωξίτη από τον οποίο παράγεται το αλουμίνιο, αυτό που τώρα εισάγουμε από άλλες χώρες.

Η Ελλάς κάθεται κυριολεκτικά επάνω στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, και η χρεοκοπημένη πατρίδα μας σήμερα εισάγει ενέργεια σε υδρογονάνθρακες αξίας πολλών δις. Ευρώ από τις χώρες του Περσικού Κόλπου. Τόσο ανίκανους και ανάξιους πολιτικούς έχουμε.

Ο Δικτάτορας Παπαδόπουλος τόλμησε να κάνει γεωτρήσεις στο Πρίνο, με αποτίμηση των πετρελαίων σε δραχμές, και όχι με τη νομισματική μονάδα του δολαρίου, και αμέσως τον «φάγανε» οι ξένοι δικτάτορες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, με τη βοήθεια των εδώ «Δημοκρατών» πολιτικών πρακτόρων τους.

Μια ομάδα καθηγητών του Πολυτεχνείου, υπό το καθηγητή Κατράκη, είχε ως έργο τη καταγραφή μεταλλευμάτων και ορυκτών στον Ελλαδικό χώρο, ειδικών μεταλλευμάτων όπως το Όσμιο, του οποίου η αξία είναι $60.000 το γραμμάριο. Το κοίτασμα ξεκινά από τα ΙΜΙΑ και τελειώνει στη Λήμνο. Είναι άραγε τυχαίο ότι τη περιοχή αυτή του Αιγαίου διεκδικούν οι Τούρκοι;;;; Οι δοσίλογοι πολιτικοί είναι έτοιμοι να τη παραχωρήσουν, για να έχουν –όπως λένε-το κεφάλι τους ήσυχο.
Αλλά και οι πολύτιμοι λίθοι (ρουμπίνια), που υπάρχουν στο λόφο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη. Τα οικόπεδα αυτά τα θέλουν οι ξένοι για πάρκο……..Στα Πετράλωνα Χαλκιδικής υπάρχουν τα κοιτάσματα χρυσού και ουρανίου, και τα οικόπεδα αυτά τα θέλει το ΝΑΤΟ για αποθήκες……..Έτσι αποδεικνύεται ότι το πιο ακριβό οικόπεδο είναι η
Μακεδονία μας, γιαυτό τόσος θόρυβος γίνεται διεθνώς με τα Σκόπια, για να αποσπάσουν τη Μακεδονία μας οι διεθνείς δικτάτορες από την Ελλάδα, και να αρπάξουν όλο το χρυσό και ουράνιο.

Το Φεβρουάριο του 1998 δόθηκε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο, και συγκεκριμένα στη περιοχή της Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο με όριο επιφυλακής τα 150!!! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδος, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή, κ.λ.π. δηλαδή σε όλο σχεδόν τον Ελληνικό χώρο. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό ορυκτό στοιχείο, και αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος Ουρανίου. Στο όρος Παγγαίο στη Καβάλα, και στη Χαλκιδική, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη τεραστίων
κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής όπου υπάρχει αρκετός χρυσός και ουράνιο, ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την εταιρία TVX GOLD του γνωστού George Soros, εμείς ρωτάμε, ποιος του έδωσε άδεια;;; και με τι ποσοστά εκμεταλλεύσεως για το Ελληνικό Δημόσιο;;; Τόσο άχρηστοι και ανίκανοι είμαστε που τα παραχωρούμε όλα τζάμπα στα διεθνή αρπακτικά;;; Μια απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Περίπου στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών (με τη παλαιά ισοτιμία της δραχμής), εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου, και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους,
διαστημόπλοια, και πυραύλους. Γιαυτό οι δοσίλογοι πολιτικοί, με πρόφαση τη χρεοκοπία της χώρας, έκλεισαν τον ΙΓΜΕ.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες, και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που εμπεριέχεται μέσα σε 300 εκατομμύρια τόνους μείγματος ορυκτών,(μινεράλια), με συμπύκνωμα ουρανίου 16% , καθώς και άλλα σπάνια ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο, και λανθάνιο, που χρειάζονται στη κατασκευή
πυραυλικών συστημάτων. Ενδεικτικώς η μελέτη αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για τη περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου διεθνώς.

Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στη διεθνή αγορά ήταν το 1998, $20.000 το γραμμάριο. Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς στα Ελληνικά εδάφη εμπεριέχονται 48 εκατομμύρια τόνοι ουρανίου προς 20 δις. δολάρια ο τόνος, το Ελληνικό ουράνιο έχει αξία 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια.

Δηλαδή σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν 96 δις. δολάρια!!!

Τελικά είμαστε οι πιο πλούσιοι φτωχοί!!!

Να λοιπόν γιατί μας χρεοκόπησαν. Να γιατί θέλουν τη Μακεδονία μας. Είμαστε πρώτοι στο κόσμο σε νικέλιο, πρώτοι σε λευκόλιθο, πρώτοι σε Υδρομαγνησίτη, πρώτοι σε περλίτη, δεύτεροι σε μπετονίτη, πρώτοι σε Βωξίτη, πρώτοι σε χρωμίτη, πρώτοι σε ψευδάργυρο, και πρώτοι σε αλουμίνα. Πτωχεύσαμε διότι οι ανάξιοι πολιτικοί όλα αυτά τα έδωσαν έναντι πινακίου φακής. Σήμερα 06-03-12 το BLOG aegeantimes αποκαλύπτει πως μια ξένη εταιρία με μόλις 11 εκατομ. Ευρώ αγόρασε από το Ελληνικό δημόσιο, κοιτάσματα χρυσού και αργύρου αξίας 15.5 δις. Ευρώ. Με τέτοιους δοσίλογους πολιτικούς είναι δυνατόν να προκόψει ένα κράτος;;; συνέχεια στη φτώχεια και χρεοκοπία θα είναι.

Πλούσια πετρελα’ι’κά κοιτάσματα διαθέτει η χώρα μας σύμφωνα πάντα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία της ομάδας Think Tanks «Stratfor» των ΗΠΑ, τα οποία δημοσίευσε η ιστοσελίδα Wikileaks. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που διαθέτει η Αμερικανική αυτή εταιρία Stratfor επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι στο Ελληνικό υπέδαφος, και πιο νότια της Κρήτης υπάρχουν πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα.

Η Κρήτη έχει όσο πετρέλαιο και το Ιράν. Ένα (1) τρις. Ευρώ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβεται νότια της Κρήτης, μέσα στην Ελληνική Α.Ο.Ζ. μας πληροφορεί ο τύπος. Έχουμε νοτίως της Κρήτης, και μέσα στα σύνορα της Ελληνικής ΑΟΖ,
175 δις. βαρέλια πετρέλαιο, το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Η ποσότητα αυτή συμπεριλαμβάνεται με τη ποσότητα που βρέθηκε στη λεκάνη του Ηροδότου, το γεωγραφικό στίγμα της οποίας είναι 150- 175 χιλιόμετρα Ν.Α. της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με τους ειδικούς στη λεκάνη του Ηροδότου περιέχονται 22-45 δις. εκατ. βαρέλια πετρελαίου,
και τεράστια ποσότητα φυσικού αερίου. Πάντως οι ποσότητες είναι μεγαλύτερες των ποσοτήτων που βρέθηκαν στη Κυπριακή Α.Ο.Ζ.

Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στη Θράκη μας αξίζει 38 δις. Ευρώ. Έχουμε σε Μακεδονία-Θράκη, τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ανέρχεται σε 10 τρις. Δολάρια!!! Όπως αναφέρει το Γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ . Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις.
Ευρώ!!! Αυτό τον ορυκτό θησαυρό παρεχώρησαν στους δανειστές, οι προδότες με το μνημόνιο Νο:2 και με το Αγγλικό Δίκαιο!!!

Και ενώ η Ελλάδα του Παπαδήμιου «σκύβει κεφάλι» και αποδέχεται στη πράξη μια θανατηφόρα για το Έθνος ύφεση και χρεοκοπία που της έχει επιβληθεί, στην Ισπανία ο νέος συντηρητικός πρωθυπουργός δήλωσε ευθαρσώς στην ηγεσία της Ε.Ε. «Ότι είχαμε συμφωνήσει δεν ισχύει». Και δήλωσε σχετικά, «έχετε πέσει έξω σε όλες σας τις προβλέψεις, έτσι με αναγκάζετε να αναθεωρήσω τις δικές μου προβλέψεις». Που να τολμήσουν οι δοσίλογοι δικοί μας να κάνουν κάτι
ανάλογο!!! Νεότερες ειδήσεις λέγουν ότι συμφωνήθηκε η επέκταση της περιοχής εκμετάλλευσης των πετρελα’ι’κών κοιτασμάτων του Βορείου Αιγαίου μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της εταιρίας Energean που εκμεταλλεύεται τώρα το κοίτασμα του Πρίνου. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι η πρώτη φορά από τη δεκαετία του
1970 που δίνεται τέτοια άδεια σε μια περιοχή όπου το 1987 η Τουρκία είχε επιχειρήσει «να βάλλει πόδι», και τελικά κατάφερε να υπάρξει ένα Μνημόνιο στο οποίο συμφωνήθηκε ότι και η Ελλάδα εκτός από την Τουρκία, δεν θα προχωρούσε σε επέκταση των αδειών γεωτρήσεων.

Η Τουρκία τα κάνει όλα αυτά διότι ζηλεύει τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδος, τα οποία προσπαθεί με τη βία, και παρά το διεθνές δίκαιο, να τα κατακτήσει. Για το θέμα αυτό είναι ενημερωμένες και οι ΗΠΑ, (πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού παντού χώνουν το χέρι τους), οι οποίες συνηγορούν στην άμεση επέκταση των ερευνών, αφού υπάρχει βεβαιότητα για ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων.

Οι ΗΠΑ εν όψει πολέμου με το Ιράν, «καίγονται» για την εκμετάλλευση οσονούπω και άλλων πηγών ενέργειας, ώστε να
υπερκαλυφθούν οι παγκόσμιες ανάγκες σε πετρέλαια και φυσικό αέριο, αφού θα λείψουν από τις αγορές τα πετρέλαια του Ιράν, γιαυτό ενδέχεται να περιορίσουν τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδίζει τον εφοδιασμό των διεθνών αγορών με νέες πηγές ενέργειας, αυτό πρέπει να το καταλάβει, αλλιώς θα βρεί μπροστά της τις μεγάλες δυνάμεις……..

Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τη Τουρκία, αλλά οι Τούρκοι πρέπει να καταλάβουν επιτέλους, ότι τα δικά τους συμφέροντα περικλείονται μέσα στα δικά τους θαλάσσια σύνορα, και στη δική τους Α.Ο.Ζ. και όχι να προσπαθούν βιαίως σαν κλέφτες να υφαρπάξουν πλούτο και περιουσίες των γειτόνων τους. Οι Τούρκοι θυμίζουν ζωοκλέφτες, που μπαίνουν κρυφίως νύχτα από τα σύνορα, και αρπάζουν τα κοπάδια αιγοπροβάτων των γειτόνων. Αυτό έκαναν στα Ίμια………

Όσον αφορά το Β.Αιγαίο, ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό για ποιες περιοχές πρόκειται, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορά το κοίτασμα «Έψιλον», ενώ κύριος στόχος πάντα παραμένει το κοίτασμα του «Μπάμπουρα», αντικείμενο της κρίσης του 1987, το οποίο δείχνει να είναι εφάμιλλο των κοιτασμάτων νότια της Κρήτης.

Σε σχέση με την ποιότητα των πετρελαίων του Αιγαίου, κρίσιμο σημείο για την επιτυχή οικονομική εκμετάλλευσή τους θεωρούνται τα 67 δολάρια το βαρέλι, σαν κόστος παραγωγής, ενώ σήμερα στη διεθνή αγορά πετρελαίων η τιμή είναι $125 για το αργό ακατέργαστο πετρέλαιο (CRUDE OIL).

Πάντως όλα αυτά είναι οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια. Σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών το ανεκμετάλλευτο κοίτασμα
«Έψιλον» περιέχει αποθέματα περίπου 18 εκ.βαρέλια, ενώ υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι μπορεί να είναι και διπλάσιο.
Ενώ νότια της Κρήτης μιλάμε για δισεκατομμύρια βαρέλια, στο Β.Αιγαίο μιλάμε για εκατομμύρια βαρέλια. Πάντως τις ακριβείς ποσότητες ουδείς γνωρίζει αφού τηρούνται σαν απόρρητο οικονομικό, διπλωματικό, και πολιτικό μυστικό.
Το μεγάλο παιχνίδι για τα πετρέλαια του Αιγαίου διαδραματίζεται ανατολικότερα του Πρίνου, στη περιοχή του Θρακικού Πελάγους, που περικλείεται από τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, και την Ίμβρο, και όπου σύμφωνα με τους ειδικούς περί των πετρελαίων, κρύβονται τεράστια αποθέματα ανάλογα με αυτά της Αν.Μεσογείου. Μόνο από το γεγονός ότι τα τρία πρώτα νησιά είναι Ελληνικά, ενώ το τέταρτο ανήκει στη Τουρκία (Ίμβρος), καταδεικνύει τη δυσκολία της εκμετάλλευσης των πλούσιων κοιτασμάτων για τα οποία η εταιρία Shell έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα μπορούσαμε καλοπροαίρετα να λύσουμε το πρόβλημα με τους Τούρκους, όμως οι Τούρκοι είναι κακόπιστοι και άρπαγες, και τα θέλουν όλα δικά τους. Όση φιλία και υποχωρητικότητα εμείς δείχνουμε, οι Τούρκοι πάντα θέλουν να μας βλέπουν σαν εχθρούς.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα πλούσια κοιτάσματα του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται στην «ευαίσθητη» περιοχή ανάμεσα στα τέσσερα νησιά που περιγράψαμε, ενώ τα αποθέματα του Πρίνου μάλλον εξαντλούνται. Άραγε από τα αποθέματα του Πρίνου πήγε κάτι στο Ελληνικό Δημόσιο, ή τα φάγανε οι ξένοι με τους εδώ δοσίλογους και κλέφτες πολιτικούς, όπως τους αποκαλεί ο Ελληνικός λαός στις πλατείες των πόλεων.!!!

Σε μια νέα αποκάλυψη η οποία αφορά τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και νότια της Κρήτης, προχώρησε το Wikileaks σύμφωνα με δημοσίευμα του defencenet.gr. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με βάση μελετών του Αμερικανικού Think tank Stratfor προκύπτει ότι τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός ΓΑΠ το Δεκέμβριο του
2009 δήλωνε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαια, τα Ελληνικά κοιτάσματα πετρελαίων και φυσικού αερίου ήταν ήδη γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007. Όπως αναφέρεται, με δεδομένη την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση του ΓΑΠ στο μηχανισμό στήριξης για δανεικά, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις και καθορισμό της ΑΟΖ, να οδηγήσει τη χώρα στα Μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα. Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες για πετρέλαια διέρρεαν και οργίαζαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή δήλωσε τα ίδια με τον ΓΑΠ, ότι «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Πρόκειται για εθνική προδοσία, αφού προτίμησαν τα δάνεια με τα μνημόνια, και όχι να εκμεταλλευτούν άμεσα τον ορυκτό πλούτο. Στο Wikileaks διέρρευσαν εκτιμήσεις του Stratfor που αναφέρουν ότι, «Καλύτερα η Ελλάδα να συνδεθεί με το δολάριο, αν βγεί από τη ζώνη του Ευρώ». Αυτό ενδιαφέρει τους Αμερικανούς, να συνδεθούν τα Ελληνικά πετρέλαια με το δολάριο, για ισχυροποίηση του δολαρίου, και αυτά τα βόδια οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αντί να μας έχουν στα «όπα-όπα»,
μας πολεμούν και μας χλευάζουν, και όχι μόνο, αλλά μας στίβουν σαν το λεμόνι με τη τοκογλυφία των δανείων. Χρυσά κέρδη-380 εκ.Ευρώ πηγαίνουν μόνο στους Γερμανούς από τα Ελληνικά δάνεια!!!

Οι υπολογισμοί ποσοτήτων των πετρελαίων, φαίνεται να στηρίζονται σε στοιχεία της Noble Energy, η οποία έχει το φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Αν.Μεσόγειο, και στην όλη Ελληνική Α.Ο.Ζ. Στο Βόρειο Αιγαίο, από τη βραχονησίδα «Μπάμπουρας» μέχρι το Άγιον Όρος, οι απολήψιμες ποσότητες πετρελαίων είναι άνω των 5.5
δις. βαρελίων, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια την ημέρα. Αυτές είναι μόνο ενδείξεις. Φαντασθείτε να φθάσουμε στη παραγωγή, η οποία θα είναι για πολλά έτη, με μεγάλες ποσότητες ημερησίως. Κατόπιν αυτού, οι Αμερικανοί λέγουν, ότι οι Τούρκοι έχουν γίνει «Τούρκοι», και είναι εκτός ελέγχου.

Εν τω μεταξύ το Stratfor επισημαίνει ότι, «στη περίπτωση που η Ελλάδα καταστεί σημαντική παραγωγός χώρα φυσικού αερίου, και πετρελαίου, θα προτιμούσαν οι Αμερικανοί να ανήκε στο μπλόκ του δολαρίου, παρά στο Ευρώ». Τέτοια πρεμούρα τους έχει πιάσει, και εμείς εδώ με τον ύπνο το Παπαδήμιο, και την υπουργό ανάπτυξης κυρία BILTERBERG, συζητάμε για τα μνημόνια……και χρεοκοπία….. Το State Dept: στην Ουάσινγκτον τονίζει, «Ίσως η ένταξη της Ελλάδος
στο μπλόκ του δολαρίου, να είναι το μεγαλύτερο οικονομικό παιχνίδι που παίζεται στο παρασκήνιο». Εμείς εδώ με τους δοσίλογους πολιτικούς κοιμόμαστε τον ύπνο του εφιάλτη!!!

Εν τω μεταξύ οι Αμερικανοί και το Stratfor επισημαίνουν, «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καταστεί μεγάλος παραγωγός χώρα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ύστερα από τις ανακαλύψεις κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη περιοχή της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. και των άλλων Ελληνικών θαλασσών, αλλά και στην ενδοχώρα.»

Εμείς λέμε ευτυχώς που υπάρχουν τα Wikileaks μαζί με τα ξένα Think Tanks, και μας ξυπνάνε από το λήθαργο που μας βύθισαν οι εφιάλτες Δοσίλογοι πολιτικοί. Μας πτώχευσαν για να αρπάξουν τα πετρέλαια!!

Εν τω μεταξύ οι μεγάλες δυνάμεις, με τη πανίσχυρη Ρωσία, αγρυπνούν, καιροφυλαχτούν, και περιπολούν για κάθε κακό…….

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
E-mail: ant.grypaios@gmail.com

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_3641.html