Wikileaks: Απαγωγή τρομοκράτη από τη Μοσάντ στην Ηγουμενίτσα

Posted by

Wikileaks: Απαγωγή τρομοκράτη από τη Μοσάντ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Τι αναφέρουν για την απαγωγή του Μπρούνο Μπρεγκέ στην Ελλάδα, οι απόρρητες πληροφορίες της Stratfor.
Για “συμμετοχή της Μοσάντ” στην απαγωγή του τρομοκράτη Μπρούνο Μπρεγκέ, στενού συνεργάτη του Κάρλος του Τσακαλιού, έξω από το λιμάνι της Κέρκυρας κάνουν λόγο απόρρητες πληροφορίες της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Stratfor, της “σκιώδους” CIA.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wikileaks, που δημοσιεύουν τα “Νέα”, πηγή κοντά στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει, πως στις 17 Ιουνίου 2011 ο Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που εργαζόταν για λογαριασμό της αντιτρομοκρατίας στον Τομέα Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ, έλαβε στην ηλεκτρονική του θυρίδα ένα πολύ ενδιαφέρον email.

Στενός ισραηλινός φίλος του, τον ενημέρωσε ότι επικοινώνησε με πρώην συνεργάτες του, από τους οποίους κατάφερε να συλλέξει εμπιστευτικές πληροφορίες για τον για πολλά χρόνια εξαφανισμένο τρομοκράτη Μπρεγκέ.
Ο Μπρεγκέ θεωρείτο σύνδεσμος της ομάδας Κάρλος με τον ΕΛΑ και τη 17Ν.

Σύμφωνα με την πηγή του, ο στενός συνεργάτης του Κάρλος με τη σύντροφό του και τη δίχρονη κόρη τους, Σόνα, επιβιβάστηκαν σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα στις 11 Νοεμβρίου 1995 με προορισμό την Αγκώνα..

Όταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί από το πλοίο καθώς ήταν καταχωρημένος στην λίστα με τα ανεπιθύμητα πρόσωπα, σε αντίθεση με τη σύντροφο και την κόρη του.

Έτσι, ο Μπρεγκέ αναγκάστηκε να παραμείνει στο πλοίο, το οποίο πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα, οι Ιταλοί ενημερώθηκαν για την παρουσία του Μπρούνο στο φέρι από την Ελληνική Αστυνομία.

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, που προφανώς δρούσαν για λογαριασμό των γαλλικών Αρχών, τον περίμεναν στην Ηγουμενίτσα για τον συλλάβουν.

Ο πληροφοριοδότης αναφέρει ακόμη, ότι από το 1994 και για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο τρομοκράτης ζούσε κοντά στην Ηγουμενίτσα, εν γνώσει και υπό την προστασία των υπηρεσιών της χώρας.

Μετά τη σύλληψη του Κάρλος, ο Μπρούνο πέρα από την Ελλάδα, ταξίδευε στην Ιταλία και την Αυστρία.

Διπλός κατάσκοπος

Στο μήνυμα, επισημαίνεται ακόμη, ότι τα προβλήματα του Μπρεγκέ άρχισαν όταν οι Έλληνες και οι Γάλλοι ανακάλυψαν ότι ήταν διπλός κατάσκοπος.

Κι ενώ οι Έλληνες τον περίμεναν στο λιμάνι για να τον συλλάβουν, ομάδα ισραηλινών κομάντο με τη συνοδεία πολεμικού πλοίου και ελικοπτέρου, που είχαν λάβει μέρος σε αποστολή κοντά στη Κύπρο, έλαβαν εντολή να “αποσπάσουν” τον Μπρούνο πριν φτάσει στο λιμάνι. Τον πήραν 17 λεπτά πριν την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Ο ίδιος διαψεύδει τις φήμες για την εμπλοκή πλοίου του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση απαγωγής του, σημειώνοντας πως υπήρχαν κάποια άτομα σε ευρωπαϊκά λιμάνια που παρουσιάζονταν ως αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, αλλά ήταν από τη Μοσάντ.

Ποιος είναι ο Μπρούνο Μπρεγκέ

* 29.05.1950 Γεννιέται ο Μπρούνο Μπρεγκέ στο Τεσίνο της Ελβετίας.

* Ιούνιος 1970. Ο 20χρονος Μπρεγκέ συλλαμβάνεται από τις αρχές του Ισραήλ, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να βάλει παράνομα στη χώρα 2 κιλά εκρηκτικά, για λογαριασμό του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), του Ζορζ Χαμπάς.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση Ευρωπαίου που συλλαμβάνεται ως μέλος της παλαιστινιακής αντίστασης.

Το δικαστήριο τον καταδικάζει στην παραδειγματική ποινή των 15 χρόνων.

* 1971-1978. Ο Μπρεγκέ εκτίει την ποινή του σε φυλακές του Ισραήλ.

* 16.02.1982. Συλλαμβάνεται στο Παρίσι ο Μπρεγκέ μαζί με τη Γερμανίδα Μαγκνταλένα Κοπ, τη μελλοντική σύζυγο του Κάρλος. Στο αυτοκίνητό τους η αστυνομία ανακαλύπτει πέντε κιλά εκρηκτικά.

* 29.03.1982. Εκρηξη σε παγιδευμένο τρένο της γραμμής Παρίσι-Τουλούζη, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστεί ο τότε δήμαρχος του Παρισιού Ζακ Σιράκ. Σκοτώνονται πέντε επιβάτες.

Η έκρηξη ακολούθησε ένα τελεσίγραφο του Κάρλος που ζητούσε την απελευθέρωση των συνεργατών του εντός 30 ημερών.

* 22.04.1982. Τη μέρα που ξεκινά η δίκη του Μπρεγκέ και της Κοπ σημειώνεται έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία του περιοδικού «Al Watan Al Arabi». Προκαλείται ένας θάνατος και 63 τραυματισμοί.

Ο Μπρεγκέ καταδικάζεται σε 5 χρόνια φυλακή, η Κοπ σε 4.

* 6.04.1987. Μετά την αποφυλάκισή του, ο Μπρεγκέ επισκέπτεται την Ελλάδα, με πτήση της Ολυμπιακής από τη Ζυρίχη.

Οι ελληνικές αρχές δεν του επιτρέπουν την είσοδο, διότι έχει «ερυθρό δελτίο». Αναχωρεί με την επόμενη πτήση για Ζυρίχη.

* 25.02.1991. Ο Μπρεγκέ φτάνει στην Πάτρα από την Ανκόνα. Στις 28.02.1991 οι ελληνικές αρχές τον «επαναπροωθούν» στην Ιταλία.

Οι ιταλικές αρχές τον ξαναστέλνουν στις 2.03.1991 πάλι στην Ελλάδα. Τελικά, οι ελληνικές αρχές τον απελαύνουν στις 7.03.1991. Ο Μπρεγκέ μεταφέρεται αεροπορικά στη Ζυρίχη.

* 1991. Οι ελληνικές αρχές αίρουν το «ερυθρό δελτίο» του Μπρεγκέ και το αντικαθιστούν με υποχρέωση αναγγελίας εισόδου.

* 1992-3. Ο Μπρεγκέ εγκαθίσταται στο χωριό Πέρδικα της Θεσπρωτίας με τη σύντροφό του, Κάρολ Τόμσον, και την κόρη τους, Σόνα. Ο Μπρεγκέ εμφανίζεται κανονικά με το όνομά του. Εναντίον του δεν εκκρεμεί καμιά δίωξη.

* 15.08.1994. Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες μεταφέρουν στο Παρίσι τον Κάρλος (κατά κόσμο Ιλιτς Ραμίρεζ Σάντσες), μετά την απαγωγή του από το Σουδάν.

* 12.11.1995. Ο Μπρεγκέ εξαφανίζεται πάνω στο ελληνικό πλοίο «Λατώ», κοντά (ή μέσα) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

* Τέλη 1995. Η Κοπ επιστρέφει στη Γερμανία. Οι γερμανικές αρχές έρχονται σε συμφωνία μαζί της. Ο εισαγγελέας δηλώνει ότι η Κοπ δεν είναι πλέον «ύποπτη», αλλά «μάρτυρας».

* 05.01.1996. Ο «Ιός» αποκαλύπτει την εξαφάνιση του Μπρεγκέ, με στοιχεία που προέρχονται από τους οικείους τους.

Η υπόθεση παίρνει δημοσιότητα. Μόνο τότε εμφανίζονται οι αρχές να κινητοποιούνται.

* 26.12.1997. Ο Κάρλος καταδικάζεται σε ισόβια στο Παρίσι.

* 24.08.2001. Ανακαλύπτεται σκελετός άγνωστου άνδρα σε παραλία της Ηγουμενίτσας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανήκει στον Μπρεγκέ.
*
… από συνέντευξη του Κάρλος
*
Σε συνέντευξη που έδωσε στον “Ελεύθερο Τύπο” το 2002, για την εξαφάνιση του Μπρούνο Μπρεγκέ δήλωνε τα εξής:

EP. Tι πιστεύετε για την εξαφάνιση του συνεργάτη σας, Mπρούνο Mπρεγκέ, από την Eλλάδα, το 1995;

Φοβάμαι ότι ο Mπρεγκέ έχει πέσει θύμα κάποιας εχθρικής ενέργειας.

EP. Eίναι ζωντανός ή όχι;

Έχω την αίσθηση ότι ο Mπρούνο ζει.

EP. Ο Mπρεγκέ κρυβόταν στην Eλλάδα;

Tο αντίθετο. O Mπρούνο είχε στην Eλλάδα, απολύτως νόμιμα, τη δεύτερη κατοικία του.

EP. O Mπρεγκέ διατηρούσε σχέσεις με ελληνικές οργανώσεις;

Γι’ αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον Mπρούνο.

EP. Θεωρείτε ότι η ζωή του Mπρεγκέ στην Eλλάδα, βρισκόταν σε κίνδυνο; Eάν ναι, από ποιόν;

O Mπρούνο δεν ήταν ένας παράνομος, ένας λαθρομετανάστης. Oι εχθροί του πρέπει να αναζητηθούν μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών χωρών του NATO και των σιωνιστών.

EP. Mετά την εξαφάνιση του Mπρεγκέ, ανεφέρθη σε μερίδα του ευρωπαϊκού Tύπου ότι απήχθη από πράκτορες Δυτικών χωρών ή του Iσραήλ. Θεωρείτε πιθανόν κάτι τέτοιο;

Kατά σειρά, υποπτεύομαι τους εξής: Tις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τις οποίες βοήθησαν οι πράκτορές τους στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Tις σιωνιστικές υπηρεσίες. Αλλες υπηρεσίες χωρών του NATO. Eν τούτοις, έχω αμφιβολίες για την εμπλοκή των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

(Nα σημειωθεί ότι ο Mπρούνο κατά την παραμονή του στην Eλλάδα, είχε πλησιάσει τον επικεφαλής του γραφείου Aλβανίας της SDCE/DESE (σ.σ. γαλλική μυστική υπηρεσία).

EP. Ποιός είναι ο Mπρούνο Mπρεγκέ;

Είναι ένας αυθεντικός ήρωας της επανάστασης και της παλαιστινιακής αντίστασης. Πολύ έξυπνος και θαρραλέος. Λιγότερο ιδεολόγος, διακατέχεται περισσότερο από την επαναστατική ηθική. Σε τέτοιο βαθμό που δίνει την αίσθηση ενός ιεραποστόλου της επανάστασης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης. H αδικία τον πνίγει. Και αυτή ακριβώς η αγανάκτηση, είναι που του δίνει τη δύναμη να ξεπερνά την αποστροφή του στη βία. Mετριόφρων, ντροπαλός, αξιοπρεπής, λεπτολόγος, με καταπληκτικές ικανότητες στη δουλειά του. Γυμνασμένος, καλός ομιλητής, απίστευτα ρομαντικός μέχρι βλακείας, καλός πατέρας και γιός. Ένας πραγματικός στρατιώτης της επανάστασης. Έχει την εμπιστοσύνη όλων μας.

Επιστολή στον Ομπάμα

Το μεγάλο – και για την Ελλάδα – θέμα της εξαφάνισης του Ελβετού καταδικασμένου για συνέργεια σε τρομοκρατικές ενέργειες, Μπρούνο Μπρεγκέ, ανακινεί ο άλλοτε σύντροφός του «Κάρλος το Τσακάλι», με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, από τη φυλακή, επιστολή με την οποία ζητεί να μάθει αν οι αμερικανικές υπηρεσίες γνωρίζουν κάτι για την τύχη του φίλου του.

Ο Ραμίρεζ Σάντσεζ, γνωστός ως «Κάρλος το Τσακάλι», έχει καταδικαστεί, για τον θάνατο δύο Γάλλων μυστικών πρακτόρων και ενός πληροφοριοδότη, σε ισόβια δεσμά και εκτίει την ποινή του σε γαλλικές φυλακές. Από εκεί, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Ομπάμα θα κλείσει το Γκουαντάναμο, οπότε τίθεται θέμα επιστροφής των κρατουμένων στις χώρες τους ή σε όποιες άλλες τους δεχτούν, ο Κάρλος έστειλε την επιστολή στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, προφανώς θεωρώντας ότι ο Ομπάμα εκπροσωπεί μια πραγματική αλλαγή για την Αμερική και ότι μπορεί να βοηθήσει μεταξύ άλλων να κλείσουν παλιές πληγές και υποθέσεις από τον Ψυχρό Πόλεμο, εποχή που κυρίως έδρασε το δίδυμο Κάρλος-Μπρεγκέ.

Στην επιστολή, ο Κάρλος παραθέτει αναλυτικά τα όσα πιστεύει ότι συνέβησαν περί την εξαφάνιση του Μπρεγκέ, οποίος αφού εξέτισε την ποινή του στη Γαλλία, ζούσε ελεύθερα από το 1985 σε Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία, αλλά κυρίως στην Ελλάδα, στο σπίτι της συντρόφου του. Σύμφωνα με τον Κάρλος, ο Μπρεγκέ απήχθη από πράκτορες της CIA, τους οποίους βοήθησαν καταδρομείς του ΝΑΤΟ. Η επιχείρηση έγινε στο πλοίο της γραμμής από Ελλάδα προς Ιταλία. Ο Μπρεγκέ ήθελε να επισκεφθεί την οικογένειά του στην Ελβετία και πήρε πλοίο από την Ηγουμενίτσα για το Μπάρι της Ιταλίας, τον Νοέμβριο του 1995, αλλά οι ιταλικές αρχές δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί. Τον ανάγκασαν να επιστρέψει στην Ελλάδα με το ίδιο πλοίο. Ωστόσο, όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο Μπρεγκέ είχε εξαφανιστεί.

Ο Κάρλος δεν πιστεύει τις επίμονες φήμες ότι ο Μπρεγκέ πέθανε τον Δεκέμβριο του 1995, κατά τη διάρκεια ανάκρισής του από πράκτορες της CIA, σε μυστική βάση της υπηρεσίας στην Ουγγαρία.

Οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για την εξαφάνιση του Μπρεγκέ. Ο Κάρλος συγχαίρει τον Ομπάμα και ζητεί είτε να ελευθερωθεί ο Μπρεγκέ είτε να παραδεχθούν οι ΗΠΑ το θάνατό του και να παραδώσουν τα οστά του στην οικογένειά του.

http://stavrochoros.pblogs.gr/2009/03/ypothesh-mproyno-mpregke-.html

http://parakalamoscity.blogspot.com/2012/03/wikileaks.html