Μπράβο στους Κύπριους!!!!

Posted by

Μπράβο στους Κύπριους!!!!

απο : LaStPuNk

Έκαναν ό,τι καλό πίστεψαν για τα συμφέροντά τους. Προσωπικά δεν ξέρω ποια θα ήταν η καλύτερη απόφαση. Όποια και να είναι η έκβαση της απόφασής τους απαίτησαν και κέρδισαν η απόφαση τους να είναι και η απόφαση της κυβέρνησης. Τους παραδέχομαι και γιατί μία τόσο μικρή χώρα κατάφερε να «ζαλίσει» τις χρηματιστηριακές αγορές. Παρόλα αυτά θα ήθελα να θέσω μερικές σκέψεις. Το ΟΧΙ της Κύπρου δεν έχει καμία σχέση με τα ΟΧΙ που πρέπει να πει η Ελλάδα. Η Κύπρος έχει δύο τομείς που έχει έσοδα (α) Τουρισμός και (β) χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Σαν Ελλάδα… μόνο ο τουρισμός μας έμεινε και αυτός μισός. Αν έλεγε το ΝΑΙ θα είχε αρνητικές συνέπειες οικονομικές και στρατηγικές (προστασία bye bye) από τους Ρώσους. Αυτοί είναι οι πελάτες τους. Το ΟΧΙ τους δεν ξέρει κανείς πώς θα εξελιχθεί. Αν οι καταθέτες τους ήταν κυρίως Ευρωπαίοι αντί για Ρώσοι δεν θα έλεγαν πιστεύω το ΟΧΙ γιατί δεν θα υπήρχε καν τέτοια πρόταση από το Eurogroup.

Πιθανό σενάριο πιστεύω πως είναι το βοήθημα προς την Κύπρο να είναι στην πλειοψηφία από ρωσικά ιδιωτικά κεφάλαια και όχι τόσο κρατικά και φυσικά αντάλλαγμα από πλευράς κράτους για κοιτάσματα αερίου/Πετρελαίου καθώς και στρατιωτική βάση. Πάντως ακούστηκε σαν συμπληρωματικό στο παραπάνω σενάριο να γίνει κούρεμα σε καταθέσεις μόνο Κυπρίων και όχι ξένων καταθετών για εσωτερικό δανεισμό. Το σενάριο της φορολόγησης των καταθέσεων φαινεται πιθανό. Το πρόβλημα θα είναι αν η Ευρώπη αρχίσει να κλείνει σιγά σιγά την κάνουλα της ρευστότητας και των επιχορηγήσεών προ την Κύπρο. Εκεί η Ρωσία θα είναι ικανή να την στηρίξει και με τι ανταλλάγματα;

Δυστυχώς όπως και να έχει το αποτέλεσμα η Κύπρος θα είναι ένα προτεκτοράτο είτε της Ρωσίας είτε των χωρών της Τρόικας. New World Order βλέπεις για όλον τον κόσμο. Ο καθένας τους θέλει την Κύπρο όπως και την Ελλάδα για τα δικά του συμφέροντα. Ο λαός της τελικά εύχομαι να επιλέξει το καλύτερο.
Σαν Έλληνες χαιρόμαστε για το ΟΧΙ επειδή την είπαν στην Μέρκελ. Η συμμετοχή στην χαρά του ΟΧΙ για εμάς θα έχει αποτέλεσμα αν σαν Έλληνες αντιδράσουμε όπως αντέδρασαν και οι Κύπριοι για τα δικά τους συμφέροντα που είναι η αποφυγή φορολόγησης μέρους των καταθέσεών τους και της μη καταστροφής των παρεχόμενων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών . Επίσης καλά κάνουν και μας τα χώνουν για την κυβέρνησή μας για την στάση της στο Eurogroup. Να δω πότε θα μας τα χώσουν για το φέσι κάποιον δις ευρώ από το κούρεμα των ομολόγων μας που τους τα «φορτώσαμε».
ΕΜΕΙΣ σαν Έλληνες τι κάναμε για τα δικά μας συμφέροντα ; ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΩΔΕΣ γιατί …:

Α) Διώξαμε τις καταθέσεις μας με το καλημέρα προς άλλα κράτη. Άρα γιατί να μας νοιάζει τι θα γίνει με τις καταθέσεις. Ακούγετε από πολλούς «Αν χρεωκοπήσει η Ελλάδα, μετά, με τα λεφτά που έχω στο εξωτερικό θα είμαι άρχοντας.»
Β) Δεν μποϊκοτάραμε Γερμανικά, Γαλλικά κτλ κτλ Προϊόντα. Ακόμα ψωνίζουμε στο πχ Lidl , και πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων. Ψώνισε σκόρδα και φασόλια Κίνας, λεμόνια Αργεντινής, ζυμαρικά Ιταλίας, κρέατα εισαγόμενα κτλ κτλ και συνέχισε έτσι να καταστρέφεις σιγά σιγά ότι έχει μείνει από την ντόπια παραγωγή και βιοτεχνία. Σου έχει κάνει ποτέ εντύπωση το παράδοξο που πας σε παραδοσιακούς ξενώνες και σου σερβίρουν εισαγόμενες μαρμελάδες και βουτηράκια LURPAK;
Γ) Δύο χρόνια ζητούσαμε εκλογές. Μας δόθηκε η ευκαιρία και ξαναβγάλαμε τους ίδιους. Άκουσα από πολλούς την ηλίθια δικαιολογία «Τους ψήφησα για μία μέρα μόνο για να μην μας βγάλουν από το ευρώ». Όπως και άλλους που ψήφησαν Χρυσή αυγή από αντίδραση για να τα κάνουνε μπάχαλο. Είδατε κάποιο μπάχαλο που είχε θετικό αποτέλεσμα στην οικονομία μας; Λαϊκισμός και τίποτα παραπάνω.
Δ) Όταν ανέβηκε το ΦΠΑ, Καθυστέρησή υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων πχ ΕΣΠΑ, αύξηση καυσίμων, την ανακεφαλαίωση των τραπεζών συμπεριλαμβανομένων των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ να την πληρώνει ο φορολογούμενος κτλ κτλ κτλ εσύ πού ήσουνα να αντιδράσεις στους δρόμους με συνεχής και μαζικές κινητοποιήσεις ; Ααααα Ναι για θυμήσου … μήπως ήσουν θεατής – διαμαρτυρόμενος του καναπέ και επαναστάτης -κριτής από την καφετέρια;; Μήπως όταν μπήκε το καλοκαίρι την έκανες για παραλίες, μπαράκια και όλα στα αρχίδια σου παρέα με την ατελείωτη γκρίνια;;;
Ε) Κάθεσαι και γιουχάρεις τον ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου ότι αυτοί φταίνε. Εκείνον τον Κωστάκη Καραμανλή, Σημίτη και τον Αλογοσκούφη τους ξέχασες ; Ήρθε ο Καραμανλής στην Αρκαδία τις προάλλες και τον καλουποδέχτηκαν! Λες και δεν είχε συμβάλει στην κατάντια αυτής της χώρας.
Έλληνα όλοι τους φταίνε που πέρασαν από το κοινοβούλιο (αριστεροί, κεντρώοι , δεξιοί) αλλά είσαι βάρκα γιαλό και δεν θες να θυμάσαι «τα παλαιά» πολιτικά πρόσωπα που ίσως να είχαν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από τους τωρινούς-πρόσφατους
Ζ)…. Και Πολλά ακόμα αλλά δεν έχει νόημα!!!! Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί σου όπως το ίδιο λες και για τους πολιτικούς. Αλλά μην ξεχνάς οι πολιτικοί είναι καθρέφτης των ψηφοφόρων τους και κατ’ επέκταση της κοινωνία μας. Τον εαυτό σου βρίσε πρώτα που τους επέλεξες και μετά κάνε κριτική για τους παραπάνω (Ε) κυρίους και τους παρατρεχάμενούς τους.

Η στάση-μάθημα των Κυπρίων θα έπρεπε να σε βάλουν σε σκέψεις και σε αυτογνωσία. Μια χώρα 838.897 κατοίκων πίεσε την κυβέρνηση να πει ΟΧΙ και μια χώρα 10.815.197 κατοίκων δεν έχει τα κότσια να πράξει παρόμοια!!!! Γι’ αυτό μην χαίρεσε για το τάπωμα των Κυπρίων προς την Τρόικα μίας και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο όφελος πέραν της ηδονής- ικανοποίησης της ελληνικής ψευτομαγκιάς αλλά κάτσε και σκέψου τι στάση πρέπει να κρατήσεις εσύ σαν πολίτης για πιέσεις να πει και η δικιά σου κυβέρνηση το ΟΧΙ όταν χρειάζεται.

Ίσως η υπόθεση κάθε άμυαλού βλέπε Κατίδη και γενικά κάθε «Κατίδη» είναι πιο σημαντική για να μας τα ζαλίζουν 3 μέρες τώρα εάν θα αποβληθεί, τιμωρηθεί κτλ .
Όπως λέει και ένα σύνθημα: «Έλληνα …το φαί σου, την Τ.V. σου ..άντε και γαμήσου»